Theater Rosie

Over Gisteren

Gisteren ligt ons zwaar op de maag. Pas wanneer de nuchterheid van de ochtend ons met de neus op de feiten drukte, begon het te wringen. Misschien zijn we toch niet zo heilig als we dachten te zijn. Meer en meer begint de twijfel te knagen. Wat gebeurde er eigenlijk gisteren en hoe moet het nu verder met ons? Hoe groot is onze schuld en hoezeer zullen we moeten boeten? Naar wat voor louteringen moeten we op zoek om onze gemoedsrust terug te vinden? En verliezen we onderweg niet ons verstand?
Over Gisteren gaat op zoek naar de betekenis van goed en slecht, van mooi en lelijk. Dat ene voorval van gisteren zet alles wat we dachten te weten op losse schroeven. De interne dialogen van een hart dat onrustig wordt, tonen ons de ontsporing van het denken. Helderheid en zelfzekere kennis maken plaats voor onzinnigheid, verwijten en schuld. Pure schoonheid wordt in twijfel getrokken en het verval van gezond verstand predikt het lelijke. Over Gisteren brengt geen houvast, het doet wankelen.

Cast

Auteur Jules Vandenbussche
Regie Jules Vandenbussche, Joeri Schelfhout
Cast Pieter Siau, Eva Van Espen

Info en voorstellingen

Deze productie is ontstaan in samenwerking met het ParkTheaterFestival in Lede georganiseerd door de Cultuurraad van Lede.

Rosie was aanwezig op deze eerste zonovergoten editie en bracht 'Over Gisteren'.

Op 7 augustus om 14u30 brachten we een iets uitgebreidere voorstelling bij Koning Ezel, Kerkevijverstraat 41A, Lede.

Fotoalbum