Theater Rosie

Theater Rosie

Het ontstaan van theater Rosie

In april 2001 maakt een bende enthousiaste adolescenten deel uit van de theaterworkshop van het Stella-Matutinacollege uit Lede. Onder begeleiding van Jean-Pierre D'Hondt zetten ze "Rosie" op de planken, een stuk gebaseerd op de gelijknamige film van Patrice Toye. Ze nemen deel aan "De kroon op het werk", een wedstrijd voor podiumkunsten georganiseerd door CANON Cultuurcel en HETPALEIS, en ze winnen de voorronde! In de finale grijpen ze net naast de prijs van de vakjury, maar gaan ze wel aan de haal met de prijs van de jongerenjury.

Wanneer diezelfde groep theaterliefhebbers zes jaar later naar goede gewoonte naar de jongste telg van de SMC-theaterworkshop komt kijken, raken ze aan de praat. Grappige anekdotes en nostalgie vullen de avond. Het kriebelt. Het idee om een eigen theatergroep op te starten groeit. Over de naam van de groep hoeft niet lang nagedacht te worden: “Theater Rosie” werd geboren.

Sindsdien is Theater Rosie echter niet beperkt gebleven tot "de oude garde" van april 2001. Verschillende nieuwe leden hebben zich bij Theater Rosie gevoegd, velen van hen ook oud-leden van de theaterworkshop van het SMC.